A-laget avsluttet med stil

Mandag kveld avsluttet Toppens seniorer årets 2.divisjon da de var vertskap for Vigør hjemme i Fjellhallen. Verken Vigør eller Toppen kunne krabbe oppover eller falle nedover på tabellen, så i potten denne kampen lå det først og fremst mye prestisje, samt gleden over å avslutte sesongen med stil og på en god måte.

Det var en motivert Toppengjeng som ønsket å sette Vigør på plass denne kvelden! De to foregående møtene denne sesongen hadde vi tapt 3-4 hjemme, etter å ha ledet 3-0, og spilt uavgjort borte, etter å ha ledet 0-5! Så denne gangen ønsket vi virkelig å sette de seiersvante vestegdene på plass. Og at det var Vigør som tok ledelsen allerede etter 2:30, var kanskje like greit, så slapp vi i hvertfall frykten for å gi fra oss ledelsen enda en gang. 10:15 ut i perioden setter vi utlikningen, og kun 42 sekunder senere er kampen snudd. Espen Bekkvik sender Toppen i føringen.

Målet for den andre perioden var å bruke de neste 20 minuttene på å øke ledelsen. Det første som ble notert i kampskjemaet var riktignok ikke scoring, men en to minutters utvisning på Espen Bekkvik. Men i undertall har vi gjort det for vane å klare oss svært bra, så også denne gangen. Og kun fem sekunder etter at vi er fulltallige øker vi ledelsen til 3-1 etter 26:25. Vi kriger på videre og kjemper virkelig godt denne perioden, og etter halvspilt periode gir det uttelling. 4-1 kommer etter et bytt med et voldsomt press mot Vigørmålet, som til slutt ender i en scoring som blir notert som selvmål, men som vel egentlig ble gjort av Pål Bulien Tjøgersen. Perioden ender 2-0, og vi nådde målet om å øke ledelsen.

Nå hadde vi som tidligere i sesongen tre mål å gå på før de siste 20, og når Vigør reduserer til 4-2 etter 46 spilte minutter fryktet kanskje mange at Vigør for tredje gang denne sesongen ville hente seg inn igjen og snyte Toppen for seier, enda en gang. Og om ikke skepsisen var kommet på 4-2 reduseringen, snek den seg nok definitivt inn hos mange da Vigør fikk muligheten til 2 minutter i overtall, da Espen Bekkvik fikk sin andre 2-minutter for kvelden etter 47:34. Men nok en gang rir Toppen strålende av i undertall. Til tross for at vi er det førende laget og har ball mest, lever kampen så absolutt. Kampen er drøye 54 minutter gammel da Espen Bekkvik øker på til 5-2. Men Vigør gir seg ikke, og kun 49 sekunder senere kommer reduseringen til 5-3. Snaue 57 minutter ut i kampen er det vi som får muligheten i overtall. Nå fikk vi en gyllen mulighet til å sette spikeren i kista. den benytter vi oss også av, og Espen Bekkvik henger inn sin tredje for kvelden, og vi vinner kampen meget fortjent 6-3.

En veldig god kamp, der vi kjemper bra gjennom 3x20 og virkelig står opp i duellspillet! En herlig avslutning på årets sesong! Sesongen sett under ett er vi veldig godt fornøyde. Med unntak av det sure 12-4 tapet borte mot Arendal, samt 7-4 tapet borte mot VIB leverer vi jevnt over gode kamper. Og resultatmessig er årets sesong langt over hva vi hadde forventet! At vi spiller jevnt med Arendal i 2 av 3 kamper, samt Vigør i 3 av 3 kamper var en kjempebonus og overraskelse for oss dette året. Det har i hvertfall hvert et virkelig bra seriespill med masse jevne og gode kamper! Nå gleder vi oss til ny sesong til høsten!

Toppens mannskap mot Vigør: (mål+assist)
Thomas Ravn Olsen (keeper), Petter Bilstad (2+3), Espen Bekkvik (3+0), Fredrik Johanssen, Pål Bulien Tjøgersen, Tor William Cantero, Martin Madsen, Marcus Fone, Lars Arne Rønningen, Ulrik Busch, Eigill Vonen, Lars Bulien Tjøgersen.