Bare nesten mot Vigør

Vi gledet oss virkelig til denne kampen og til å måle krefter mot det beste laget på Sørlandet de siste årene. Og vi håpet å kunne være på høyde med Vigør og gi de kamp til døra om poengene som skulle deles ut. Og da visste vi at det gjelder å komme godt i gang. Det tok lagets yngstemann seg av, Tor William Cantero, da han etter snaue 6 minutters spill henger inn 0-1 i lengste hjørne. Fire minutter senere dobler vi ledelsen ved Pål Tjøgersen, og vi har fått en kjempeåpning på kampen. Vigør er også farlig frempå med jevne mellomrom, men oppofrende forsvarsspill, samt en god Thomas Ravn Olsen i Toppen målet sørger for at vi holder tett bakover. Vi spiller en veldig bra første periode og styrer kampen, og omtrent i det alle tror periode er over, dukker Marcus Fone opp og øker på til 0-3, kun to sekunder før periodeslutt.

Andre periode starter med at vi rir av en to minutters utvisning, for deretter å krige videre mot et Vigør som har satt opp presset betraktelig. Men vi står i mot presset, og øker ledelsen to ganger til. 0-4 ved Petter Bilstad på backhand (Joi-style), før kaptein Espen Bekkvik setter inn 0-5 i powerplay etter 29:52. Men Vigør gir seg ikke og kjemper videre og etter snaue 35 minutters spill kommer reduseringen, og før perioden er over scorer de enda en gang, og når vi går inn til siste hvil har vi en ledelse på tre mål, 2-5.

I den siste perioden er Vigør det førende laget, mens vi sliter med å holde i ballen og må kjempe veldig i forsvar. 3-5 reduseringen kommer etter 48:25, og når Vigør igjen reduserer til 4-5 med drøye fire minutter igjen blir det full action i Idda Arena. For i feiringen som oppstår etter reduseringen pådrar Vigør seg 2+10 minutter og deretter rødt kort. Det blir et langt opphold i kampen med lange diskusjoner. Og når kampen omsider blåses i gang igjen er det dessverre Vigør som, i undertall, scorer det neste målet, og utligner til 5-5 etter 56:23. Vi klarer ikke å utnytte overtallsspillet, og når Vigør pådrar seg en ny utvisning med 35 sekunder igjen, får vi en virkelig god anledning til å avgjøre kampen. Til tross for flere gode muligheter, får vi ikke ballen i mål, og kampen ender 5-5.

Vigør er rutinerte og er sterke som henter oss opp, men slik denne kampen utartet seg burde vi klart å dra i land seieren. Men vi får ta lærdom av dette, og nok en gang får vi et eksempel på hvor fort ting snur i innebandy! Men alt i alt er det uansett gledelig å se at vi spiller betydelig bedre enn i mandagens kamp mot Arendal, og at vi har et bra potensiale når vi er på max nivået. Det gjelder bare å bli bedre på å holde et jevnt høyt nivå i 3x20minutter. Det må det jobbes med!

Toppens mannskap mot Arendal IBK 1: (mål+assist)
Thomas Ravn Olsen (keeper), Petter Bilstad (1+0), Espen Bekkvik (1+0), Fredrik Johanssen (0+1), Pål Tjøgersen (1+1), Tor William Cantero (1+0), Martin Madsen (0+1), Marcus Fone (1+0), Lars Tjøgersen, Lars Arne Rønningen, Morten Haugen.