Meget spennende lokaloppgjør!

Lokaloppgjør er alltid noe eget. Det er alltid noe ekstra i dagene inn mot kamp og i timene rett før kampstart. Og ikke minst noe ekstra i det kampen blåses i gang. Og lokaloppgjøret onsdag denne uka var intet unntak.

Mens vi sto med en seier og ett tap, kom Arendal til kampen med to strake seire, blant annet seieren mot Vigør i serieåpningen. Arendal har et godt lag i år, med mange bra spillere og bra besatt over hele banen, og denne sesongen er de de som må finne seg i å bære favorittstemplet i lokaloppgjørene.

Kampen åpnet jevnt de første minuttene, og den første virkelig store sjansen kom da vi hadde et skudd i stolpen og ut. Men etter dette tok Arendal mer over, og etter halvspilt 1.periode setter de 1-0. Dette står seg perioden ut.
Den andre perioden er forholdsvis lik den første. Vi ligger lavt og Arendal har klart mest ball og styrer spillet. Snaue tre minutter ut i perioden er ledelsen doblet, 2-0, ikke ufortjent. Halvveis i perioden pådrar vi oss, i våre øyne, hardt idømt 5 minutter for hardt spill, og Arendal får en gyllen mulighet til å nærmest punktere kampen. Men vi jobber i herdig i undertallsspillet og berger oss gjennom de fem minuttene. Men drøye minuttet etter vi er fulltallig igjen øker Arendal ledelsen til 3-0.

Og før siste periode har vi en tøff, men ikke umulig jobb foran oss. Brage Lilleaas hadde gjort to flotte perioder i mål, men i siste periode kommer Thomas Ravn Olsen inn og leverer en serie meget bra redninger! Vi lar fortsatt Arendal ha mest ball, innledningsvis, justerer på noen småting i sonespillet, og får tettet vesentlig bedre igjen enn i de to tidligere periodene. 47:46 viser klokka når Pål Tjøgersen setter inn dagens første redusering. Og herifra og ut endrer kampbildet seg en god del. Vi overtar mer og mer og etter hvert blir Arendal satt under et bra press. Og nok en redusering kommer. 3-2 ved Espen Bekkvik med drøye fire minutter igjen, og Arendal tar time-out. Men kun 30 sekunder etter forrige redusering er utlikningen et faktum, Pål setter sitt andre for dagen, og med 3:43 igjen å spille står det 3-3.

Og her lever kampen til siste sekund. Dessverre slipper vi Arendal til, og de får sette inn 4-3 med 1:11 igjen. Og med under halvminuttet igjen å spille får vi kveldens siste sjanse, en tversoverpass som gir åpen kasse, men når vi ikke får inne denne ballen ender det med 4-3, favør Arendal.

Alt i alt en fortjent Arendalsseier, men vi tar med oss en god 3.periode og gleder oss til nye kamper i ukene fremover! Vi kommer sterkere tilbake!

Toppens mannskap mot Arendal IBK 1: (mål+assist) 
Brage Lilleaas, Thomas Ravn Olsen, Petter Bilstad (0+1), Espen Bekkvik (1+0), Fredrik Johanssen, Pål Tjøgersen (2+0), Morten Haugen, Tor William Cantero, Eigill Vonen, Martin Madsen, Marcus Fone (0+1).

// Petter Bilstad