Ny storseier for a-laget

Ungguttene fra Vågsbygd kom til Fjellhallen med to poeng så langt i sesongen, og kampen var ikke mer enn 35 sekunder gammel da Toppen setter standarden og tydelig viser Våg at ei heller denne kampen skal det bli enkelt å få med seg poeng. Fredrik Johanssen åpner Toppens scoringskonto for kvelden. Men til tross for mye bra spill, mange sjanser og stor aktivitet foran VIB målet skjer det lite på måltavla. Først mot slutten av den første perioden kommer det nye scoringer. 18:36 er spilt når unggutten Eigill Vonen kriger inn 2-0, og fem sekunder før periodeslutt er det brødreparet Bulien Tjøgersen som står for 3-0. Scoring av Pål, assistert av Lars.

Gjestene fra Vest-Agder besto stort sett av jevnaldrende spillere som oss, mange 17-18 åringer + noen litt eldre, og de kriget virkelig på, og det var moro å se hvordan de hele tiden fightet og aldri gav seg eller hang med hodet! Rent spillemessig var nok den andre perioden vår beste, her får vi virkelig fart på ballen og får til en god del avtalte trekk mange ganger. Kaptein Espen Bekkvik henger inn 4-0 minuttet ut i perioden, og drøye seks minutter senere presenterer lagets yngstemann seg, 5-0, Tor William Cantero (15). Vi øker videre på til 6 og 7-0, før Martin Madsen endelig får hull på scoringskontoen, 8-0 kommer minuttet før periodeslutt.

En virkelig bra andreperiode, både forover og bakover, og i siste periode har vi videre fokus på å spille god innebandy, samtidig som vi har et mål om å holde nullen. Espen Bekkvik putter sitt andre for kvelden snaue 4 minutter ut i perioden, og det står 9-0. Så får Vågsbygd spilt en lang ball i bakrom og det blir en løpeduell med kamp om ballen, som resulterer i VIB straffe. En, i våre øyne, svært billig straffe, men straffe blir det, og VIBs Simon Josdal scorer sikkert. Videre ut kampen fortsetter vi å styre spillet, og kontrollerer det hele inn til 13-1 seier, etter at blant annet Martin og Tor William begge putter nok en scoring hver.

En fortjent Toppenseier, mot et VIB lag som viser stor innsats og vilje gjennom hele kampen. Kampens fokusområder var:
- Være fullt skjerpa fra første sekund
- Være fokuserte defensivt og unngå unødvendige baklengs
- Spille god innebandy etter faste avtaler og holde oss til planen
Hvor stor seieren til slutt skulle bli betydde overhode ingenting, vi ville jobbe med fokusområdene og konsentrere oss om å få spilt bra innebandy.

Nå blir det noen treninger fremover mot juleferien, før det på nyåret venter 2.divisjonsspill mot Arendal IBK 1, Vigør og etter alt og dømme Vågsbygd IB Elite.

Toppens mannskap mot Vågsbygd IB 2: (mål+assist)
Thomas Ravn Olsen (keeper), Brage Lilleaas (keeper), Petter Bilstad (4+3), Espen Bekkvik (2+4), Fredrik Johanssen (1+1), Pål Tjøgersen (1+1), Tor William Cantero (2+0), Eigill Vonen (1+0), Martin Madsen (2+0), Marcus Fone, Lars Tjøgersen (0+1), Ulrik Busch (0+1), Lars Arne Rønningen.