Sjansesløserie fra a-laget!

Lørdag formiddag reiste en noe redusert Toppengjeng vestover for å kjempe mot Vågsbygd IB Elite. Toppen manglet seks spillere til kampen, men fikk allikevel stablet på beina en solid gjeng som hadde et mål for øyet; to poeng. Det største hinderet for å kunne klare to poeng skulle vise seg å være to ting.

Inneffektive Toppenspillere
Vi får en pangåpning på kampen da vi allerede i første byttet setter inn 0-1. Så glipper vi på enkle ting hjemover, og slipper Vågsbygd inn i kampen igjen. 1-1, deretter 2-1 og 3-1. Kort tid etterpå reduserer vi til 3-2, og etter spill og sjanser føles det som om vi skal klare å snu dette igjen ved å fortsette å male på og være tålmodige. Men mot spillets gang er det Våg som øker på til både 4-2 og 5-2 før perioden er over. Denne perioden var kampens klart dårligste periode fra vår side, både på resultattavla, men også i spill og sjanser.

En meget opplagt VIB keeper
Den andre perioden hever vi oss vesentlig og styrer banespillet perioden igjennom. Problemet er som nevnt to ting. Toppenspillere som er ekstremt inneffektive, samt en VIB keeper som er kampens klart beste spiller og leverer klasseredninger på løpende bånd. Vi spiller oss til sjanse på sjanse, og enten slurver vi i avslutningene, ellers er VIB målvakten med på notene. Men etter sjanser jevnt og trutt får vi omsider inn en redusering. 5-3. Dette står seg ut perioden, og vi har dermed en tøff, men langt ifra uoverkommelig jobb foran oss de siste 20 minuttene.

Sjansesløseriet fortsetter
I siste periode fortsetter vi som i den andre, vi føler i hvertfall selv at vi fører kampen fullstendig, har ball mest og skaper en rekke sjanser. Dessverre for oss vil det seg ikke denne gangen heller. For mens vi er altfor dårlige på å omgjøre sjansene til scoringer, er Vågsbygd det totalt motsatte denne dagen. De er supereffektive og putter de sjansene de får. Og avgjør kampen og vinner til slutt 7-4. En seier som definitivt smakte godt for et poengfattig Vestagderlag. Kampen ble et meget tydelig eksempel på hva som gjelder; enkelt og greit, å putte flere mål en motstanderen. Man kan ha så mye ballbesittelse man bare vil og skape så mange sjanser, men det er ikke de som avgjør innebandykamper. Når vi ikke vinner kamper, er vi rett og slett ikke gode nok. Vi må hjem å trene og heve oss før neste kamp, som igjen er mot VIB, hjemme i Fjellhallen 10.februar.

Voldsom revansjelyst
Men ser man litt bort fra sjansesløseriet og poengtapet, så er det også mye positivt å ta med seg. Vi spiller oss tross alt frem til virkelig gode sjanser, vi får mulighetene og vi spiller god innebandy, særlig i 2. og 3.periode og ikke minst så har vi det veldig moro på banen! Det er viktig det! Og i tillegg observerer jeg hele kampen igjennom ikke en eneste klage til noen av dommerne, som for øvrig leverer en kjempekamp! Dette er ting man må ta med seg. Og jeg er stolt av måten laget møter utfordringene på, takler innefektiviteten og den dårlige poengfangsten den siste tiden på. Vi har det moro, gir oss ikke, og det er ingen sure miner, bare voldsom revansjelyst! Vi kommer sterkere tilbake!

Toppens mannskap mot Vågsbygd IB Elite: (mål+assist)
Thomas Ravn Olsen (keeper), Petter Bilstad (1+0), Espen Bekkvik (3+1), Fredrik Johanssen (0+1), Pål Tjøgersen (0+1), Tor William Cantero, Martin Madsen, Marcus Fone, Lars Arne Rønningen, Eigill Vonen.