Tilbake på vinnersporet

Vågsbygd IB Elite kom mandag kveld til Fjellhallen som serieleder og var ubeseiret så langt i sesongen etter fire spilte kamper. Der endte seiersrekken for guttene fra Vest Agder. Toppens mannskap var revansjelystne og kun to poeng var godt nok dersom vi skulle henge med i kampen om topp fire, som sikrer 2.divisjonsspill etter jul.

Det første byttet spilte vi ball i hatt med VIB, og hadde virkelig fart på ballen. Den første perioden gikk sin gang uten at noen av lagene fikk ballen i mål, men tross i måltørken satt vi med en følelse av å ha grei kontroll på kampen. 18 minutter var spilt da VIB pådrar seg en to minutters utvisning. Og med 80% uttelling (4 av 5) i overtall så langt i sesongen var det liten tvil om at det fort kunne skje noe før periodeslutt. Overtallsspillet er kun 36 sekunder gammelt da scoringen kommer. Kaptein Espen Bekkvik setter et håndleddsskudd fra høyre kant og Toppen leder fortjent 1-0.

2.periode starter med en ny VIB utvisning, uten at vi klarer å omsette denne til scoring. Derimot er det VIB som putter både ett og to mål de neste minuttene etter at de var blitt fulltallige. Men tross at vi kom bakpå og lå under med 1-2 ved halvspilt kamp var det ingen grunn til panikk og vi følte hele tiden at dette skulle vi dra i land, det måtte bare løsne. Vi slår fort tilbake, og utlikningen kommer på et kjempe slagskudd av Marcus Fone og det står 2-2. Og etter 35:40 er vi tilbake i ledelsen igjen, og bare minutter senere er vi frempå igjen og øker ledelsen til 4-2 ved Espen Bekkvik som putter sitt andre for kvelden, assistert av Fredrik Johanssen som leverer hatrick i målgivende pasninger på drøye 8 minutter.

Siste periode er ingen voldsom forestilling, men vi kontrollerer kampen og slipper aldri VIB nærmere innpå. Ei heller når vi pådrar oss en to minutters utvisning. Etter 51:28 spiller vi VIB backen svimmel i en 2 mot 1 situasjon og legger all tvil om hvor seieren skal havne til side, 5-2. Dette står seg kampen ut og vi sanker to fortjente og viktige poeng. 

Neste kamp ut er Arendal IBK 2 i Stintahallen mandag 18.11 kl 20.00.

Toppens mannskap mot Vågsbygd IB Elite: (mål+assist) 
Thomas Ravn Olsen (keeper), Petter Bilstad (2+1), Espen Bekkvik (2+1), Fredrik Johanssen (0+3), Pål Tjøgersen, Lars Arne Rønningen, Tor William Cantero, Eigill Vonen, Martin Madsen, Marcus Fone (1+0), Axel Holm, Lars Tjøgersen, Ulrik Busch.

// Petter Bilstad